Svoboda, ki jo prinese izpit za čoln, je neskončna in to je tudi razlog, zakaj se marsikdo odloči, da ga bo opravil. Moja prijateljica z Obale je strastna čolnarka, ki je rada preživljala dneve na vodi. Vedno skrbela, da se je kar se do pogosto opravila na plovbo. Žal pa se je nekega sončnega jutra, ko se je pripravljala na plovbo, opazila majhno puščanje v trupu svojega čolna. Bila je zelo razočarana, ker tisti dan ne bo uspela na plovbo, ampak se je vseeno z navdušenjem podala na samostojno popravljaje poškodbe.

Ko narediš izpit za čoln, se učenje šele začne

Vedno je vedela, da s tem, ko ima izpit za čoln to še ne pomeni, da ne bo več imela nobenih izzivov, s katerimi bo pridobila nova znanja na tem področju. Zbrala je svoje orodje in se lotila dela, saj je vedela, da ji lahko uspe.

Skrbno je pregledala trup in ocenila škodo. S pomočjo spleta je našla vsa navodila, ki jih je potrebovala, da popravilo naredi čisto sama. Nanesla je vodoodporno tesnilno maso in poskrbela, da se je enakomerno in varno porazdelila po poškodovanem območju. Masa se je čez čas posušila in popravilo je bilo s tem urejeno.

Ponovno je imela vse, kar potrebuje za plovbo. Delujoč čoln in izpit za čoln, da se lahko ponovno, kadar želi lahko odpravi na plovbo.

S svojim popravljenim motornim čolnom je naslednji dan ponovno izplula. Bila je zelo vesela, da je lahko ponovno videla, kako je sonce zašlo med njeno plovbo. To je imela najraje. Bila je hvaležna za pridobljene lekcije, ki so ji pomagale do tega, da lahko čoln še naprej uporablja. Sedaj ni le izpit za čoln tisti, ki je uspešno opravljen, ampak tudi popravilo čolna. Če ne bi pred kratkimnaredila izpit za čoln, tega vsekakor ne bi mogla narediti in to novo znanje ne bi bilo osvojeno.