Botoks je posebno sredstvo, ki ga lahko najdete tudi pod imenom botox ali pa botulin toksin. Velja za preizkušenega ter varnega. Z njim lahko na učinkovit pa tudi varen način odpravljamo obrazne gube. Torej nam botoks zagotavlja mladosten in ne nazadnje še spočit videz.

Najpogosteje se botoks uporablja za korekcijo gub med obrvmi, okoli oči, na nosi ter na ustnicah. Uporablja se ga tudi za dvig zunanjih delov obrvi in ustnih kotičkov. Prav tako za korekcijo vidne dlesni ob nasmehu in kot korekcija za močne čeljustne mišice.

Za korekcijo česa se botoks še uporablja

Precej pogosto se botoks uporablja za korekcijo vdrte kože oziroma luknjice na bradi. Z njim je možna tudi učinkovita korekcija gub na vratu. Uporaben je prav tako za zdravljenje prekomernega potenja pa tudi za hiperhidrozo.

Poseg pomlajevanje s pomočjo botoksa v povprečju traja med 10 in 20 minut. Ob aplikacijo so možne le minimalne bolečine. Uporaba samih ličil pa je dovoljenja že takoj po posegu. Učinek posega traja nekje do pol leta. Resni zapleti pa so precej redki.

Kdo je primeren kandidat za botoks

Terapija z botoksom velja za minimalno invazivno estetski poseg. Prvotno je namenjen za korekcijo obraznih gub. Prav tako ima botoks tudi druge možne indikacije. Primeren je za paciente, ki so brez znanih nevroloških obolenj oziroma brez bolezni živčnomišičnega stika.

Pomembno je, da poseg z botoksom opravite predvsem zaradi sebe in ne zato, ker si morda to želijo drugi. Zadovoljstvo pacientov je namreč dovolj veliko le tedaj, ko se za poseg pacient odloči povsem sam. V tem primeru ima oseba tudi realna pričakovanja. Če si torej želite bolj mladostnega videza, če vas motijo gube okoli oči, med obrvmi ali pa na čelu in še kje drugje, je botoks torej lahko odlična rešitev tudi za vas.